×

Statie dedurizare STP-C 20VT E14M

Stillwater&Pratt
Model: STP-C 20VT E14M
Cod produs: 86610

Preț: 12 640,00 MDL


Descriere

Dedurizatorul este solutia definitiva pentru rezolvarea problemei calcarului prezent in apa, are o instalare simpla si o utilizare usoara;
este format dintr-o unitate compacta moderna formata dintr-un recipient de rasini, mediul de filtrare (rasina cationica) , recipientul de sare necesar pentru regenerarea periodica a rasinilor si robineti automati, care, pilotati de un programator (valva de comanda), efectueaza ciclurile de spalare necesare pentru a mentine functionalitatea dispozitivului.

PRINCIPIILE FUNCTIONARII STATIILOR DE DEDURIZARE SI BENEFICIILE DEDURIZATORULUI

Sarurile minerale de Calciu si Magneziu care determina duritatea sunt principalii factori responsabili de formare a crustelor pentru deteriorarile instalatiilor de apa, cazanelor, boilerelor, aparatelor electrocasnice si robinetilor, prezenta petelor albe pe oglinzile si bateriile din baie, defectarea masinilor de spalat s.a. In prezenta apei cu duritate mai mare de 7° germane, este recomandat sa instalati un dedurizator, care, datorita unor rasini speciale alimentare, retine sarurile de Calciu si Magneziu, eliminand astfel duritatea in exces.
Rasina cationica detine pe legaturile chimice sodiu. In timpul functionarii cationitul atrage Ca si Mg si alti cationi eliberand in schimb Na.
Dupa o anumita cantitate de apa capacitatea de schimb se epuizeaza si este necesara regenerarea.
Se realizeaza prin introducerea de saramura min. 8-10 % sau saturata, rasina atragand Na si eliberand la drenaj Ca,Mg si alti cationi atrasi in timpul ciclului activ. In vederea unui consum cat mai redus de sare pastile ( consumabila) se recomanda efectuarea regenerarii cat mai rar, deci folosirea unei cantitati suficiente de rasina cationica pentru a acoperi consumul pe 3-6 zile. Datorita protectiei impotriva calcarului pe care o ofera dedurizatorul, puteti sa mentineti mereu la maxim eficienta energetica a instalatiei, a electrocasnicelor, robinetilor, economisand si datorita costurilor reduse, dar si datorita intretinerii, consumului si facturii de energie (energie electrica, gaz metan etc.) Practic costul dedurizatorului se poate amortiza rapid cam intr-un an!
Alte beneficii importante sunt:
consum mai mic de detergent, hainele se mentin placute la atingere mai mult timp, se micsoreaza timpii de fierbere a mancarii, de curatenie a casei, a obiectelor sanitare, a robinetilor, a chiuvetelor de inox, mai multe beneficii pentru tratamentele de frumusete si pentru igiena personala (piele neteda, par matasos si stralucitor).

Specificatii tehnice
DIMENSIUNI (LXIXH) (CM)50X32X101
CONSUM SARE (KG/REG)2.4
DEBIT (M3/H)1.2
CAPACITATEA CILINDRICA (M3/0G)60
RACORDARE ()"1
VOLUM RASINA (L)20
Atasamente

  Str. Meșterul Manole 7/4
  Tel: (022) 47-40-83
  Fax: (022) 42-15-76

Urmarește-ne pe rețelele de socializare